Faktabanken

Ljuset och tryggheten

Ljus och trygghet går hand i hand. Här kan du läsa mer om hur vi tillsammans kan skapa ett tryggare samhälle.

Moramast Academy

Skapa tryggare rum – dygnet runt

Säkert har du gått genom en mörk park. Längs en mörk gata. Känt dig iakttagen, eller varit rädd för att ingen ska se om något sker. När det är mörkt runt omkring oss kan vi inte se vad som händer, vi får ingen översikt, och det skapar oro.

Med bra belysning, som inte bara lyser upp där vi går utan även omgivningen, kan vi få bättre översikt och därmed direkt få en känsla av trygghet.

En designstolpe kan även tillföra det lilla extra till ett område. Genom att lyfta fram det estetiska och skapa unika offentliga rum med en helt egen identitet kan vi skapa områden som folk verkligen har lust att besöka och vistas i. Både ljusskapandet och den unika identiteten bidrar till att locka fler människor till området, något som i sig också är väldigt viktigt för att skapa trygghet. Att det finns ögon som ser vad som händer.

Så i ditt nästa projekt, tänk inte bara på hur belysningen ska vara när det är mörkt. Utmana dig själv att tänka på hur du kan skapa tryggare rum även dagtid genom att låta stolpen få fler funktioner eller en viss design.

Där det finns ljus finns det trygghet. Vi på Moramast levererar inte bara belysningsstolpar. Vi levererar värde till miljön de hamnar i. Vi sprider ljus i mörkret.

Relaterade artiklar

Här hittar du artiklar där vi skrivit om ljuset och tryggheten.

När elpriser skjuter i höjden minskas det på utomhusbelysning på olika sätt. Hur påverkar det tryggheten?

Med designstolpar kan du skapa tryggare miljöer för alla att vistas i.

Använd belysningsstolpar för att skapa en unik atmosfär och ge trygghet.

Läs om hur du kan skapa en trygg miljö med hjälp av medveten design.

Relaterade projekt

Här hittar du projekt där stort fokus legat just på tryggheten.

Från "En bok om belysningsstolpar 3.0"

I vår tredje bok om belysningsstolpar hade vi ett helt kapitel som handlade om just ljuset och tryggheten. Där pratade vi med ett riktigt proffs inom ämnet, ingen mindre än Marianne Lind som även skrivit en bok inom ämnet.

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev

Med våra utskick får du inspiration och information direkt i din inbox.