Naturanodisering

MM Anod

Vi behandlar våra aluminiumprodukter med MM Anod, vilket innebär att de får en ytbehandling som förstärker produktens korrosionsskydd.

För våra aluminiumprodukter

Ökad motståndskraft

MM Anod är en typ av anodisering, vilket är en elektrokemisk process där det skapas ett mycket tjockare oxidskikt än det naturliga skiktet. Därmed ökar motståndskraften mot mekaniskt slitage och mot korrosion.

Det oxidskikt som bildas vid denna behandling behåller aluminiumets naturliga färg (därav namnet naturanodisering) och har som standard matt yta.

  • Förstärkt korrosionsskydd
  • Ökar tåligheten
  • Följer ISO 7599

Tålighet

Det tjockare oxidskiktet som skapas vid anodiseringen tål nötning bättre och förbättrar metallens korrosionsskydd. Det anodiserade lagret blir även hårdare än stål, nickel och krom, samtidigt som smältpunkten i ytan stiger till 2000°C.

Morastolpen behandlas även med MM Coat på roten för att utöka skyddet ytterligare. Den kan även helbehandlas med MM WetCoat om krav på ytterligare motståndskraft finns, eller önskemål om en viss färg. HG-stolpen är alltid helt lackerad med MM WetCoat i RAL 5017.

Miljöpåverkan

Anodisering sker i ett slutet system med minimala utsläpp till omgivningen, samtidigt som den ökar livslängden på stolpen.

Belysningsstolpar av anodiserat aluminium kan gå direkt till återvinning när det är dags för den att bytas ut. Förbränning är inte nödvändig då oxidlagret bildas av aluminium.

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev

Med våra utskick får du inspiration och information direkt i din inbox.