Leveranser

Här hittar du allmän information om våra leveranser.

Leveranstid

Den beräknade tiden innefattar dagar med full produktionstid. Perioder då vi har stängt är alltså inte inkluderade i den uträknade tiden. Vi brukar ha stängt tre-fyra (3-4) veckor i juli och två till tre (2-3) veckor över jul och nyår. Mer information om det kommer alltid inför aktuell period.

Vid order på stolpar som inte är standard (det vill säga saknar E-nummer) är det vanligt att vi först måste rita upp stolparna. Det är då mycket viktigt att den översända ritningen blir godkänd av slutkund och att detta förmedlas till oss. Vi kan inte börja räkna leveranstiden förrän ritningen är godkänd via mail.

Leveransvecka

Då godset vi skickar är skrymmande finns det inte alltid plats på bilarna den dagen vi bokar utan fraktbolaget kan bekräfta upphämtning en annan dag, därmed skriver vi leveransvecka istället för dag.

Leveransveckan som anges på OE avser när godset lämnar oss.

Fraktpriser

Fraktpriserna är rörliga då priset är beroende av exempelvis packning, ytbehandling och antal sändningar.

Våra gods är som sagt till största delen skrymmande, vilket även det påverkar priset.

Mottagningskontroll

Eva märker stolpar
Kontrollera godset vid ankomst.

Vid leverans ska du tillsammans med föraren kontrollera att godset är oskadat och att antalet kolli överensstämmer med fraktsedeln. Vid transportskador/synliga skador på emballaget eller vid avsaknad av kolli ska du under leveranstillfället anmäla detta till föraren som gör en skriftlig notering på fraktsedeln eller i handdatorn.

Som kund bör du öppna förpackningen inom 7 dagar för att kontrollera varan.

Lästips!

Läs om Schenkers tips i vår artikel 5 tips för smärtfria leveranser.