Moramast 50 år

En ljus historia

Moramast AB startades den 1 juli 1973 och fyller alltså 50 år. I och med det kommer vi under året dela med oss av berättelser och projekt från våra 50 först år, information om händelser som sker under året samt visioner för framtiden. Både i sociala medier och här på hemsidan. Allt kommer samlas på denna sida.

Moramast 50 år

Våra första 50 år som företag

Att sammanfatta 50 år gör sig inte lätt. Speciellt inte med en så händelserik historia som denna. För att förmedla så mycket som möjligt kommer vi att lägga in innehåll på denna sida under hela året.

Se även till att hänga med i firandet i våra kanaler på Instagram, Facebook, LinkedIn och YouTube. Du kan också prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter direkt i din inbox.

Tidslinje (öppnas i ny flik)      Jubileumsboken      Projekt      Bilder      Artiklar      Personalen berättar

 

Vår jubileumsbok

En ljus historia

För att fira våra första 50 år har vi bland annat släppt en jubileumsbok. I den kan du läsa om hur vi startade, utvecklats och projekt vi arbetet med under året. Samt såklart, hur ska vi se till att det blir 50 år till?

#härfinnsmoramast

Projekt vi jobbat med genom åren

När vi nu minns tillbaka på våra 50 första år delar vi bland annat med oss om projekt från vår historia. Här kan du läsa om flera av de projekt vi jobbat med under åren.

Sociala medier

Inlägg om Moramasts historia

I våra sociala kanaler postar vi en hel del bilder och filmer där vi berättar om tiden som varit, projekt vi jobbat med – och framtiden.

Du kan se alla inlägg vi i våra kanaler: LinkedIn, Instagram, och Facebook.

Hör historien berättas

Här kan du se Sture och Björn berätta mer om delar av vår historia.

Sture Hökerud berättar vad som hände med pappa Stigs dröm om Spanien.

Sture Hökerud berättar om när han 1976 började jobba på sin pappas företag Moramast.

Hör Sture Hökerud och Björn Åkerblom prata om hur det är att vara VD på Moramast.

Personalen berättar

Träffa vår personal!

Vår personal är vår största tillgång och anledningen till att vi är där vi är i dag. Under året får du träffa en del av dem i våra sociala medier! Klicka bilden för att höra dem berätta om sig själva och deras tid på Moramast.

Håkan Gudmundson, Försäljningschef på Moramast, och en dalahäst med Moramasts logotyp Eva Adolfsson, logistikansvarig på Moramast, och en dalahäst med Moramasts logotyp Tomas Stöt, arbetare i verkstaden hos Moramast sedan 2012. Örjan Hagberg, arbetat på Moramast sedan 12 januari 2015. Andreas Grund, arbetat på Moramast sedan 2002. Adnan Bozdogan på monteringen hos Moramast Stefan Tomt i verkstaden på Moramast

Fler röster

Varför hamnade du på Moramast?

Mitt första jobb var på industri. Där sa jag sa upp mig och sa ’aldrig mer att jag jobbar på industri’. Men jag hade en kompis som jobbade här och när jag var arbetslös sa han ’ge Moramast en chans för där är det högt till tak’. Så jag gjorde det och 18 år senare är jag kvar.

Stefan Tomt
Kapare, Moramast

Jag jobbade med Moramasts produkter på Gävle Galvan, och när det skulle läggas ner 2014 fick jag ett jobberbjudande av Sture som undrade om jag ville komma till Mora. Jag frågade föräldrarna om de kunde ta hand om min hund. Det kunde de så då tog jag mitt pick och pack och flyttade hit. Om jag trivs? Annars hade jag inte varit kvar.

Örjan Hagberg
Jobbat på Moramast sedan 12 januari 2015
Arbetsledare Montering, Moramast

Jag jobbade i produktion på ett annat Moraföretag där jag kom i kontakt med Moramasts stolpar. När tjänsten som säljare på Moramast dök upp sökte jag den. Jag ville jobba med något där jag fick använda min sociala kompetens mer. Det var en lång rekrytering, men jag är glad att jag fick jobbet och att det motsvarade mina förväntningar. Dessutom var mina nya kollegor välkomnande direkt, och trots att det är låg personalomsättning tog det inte lång tid att bli en i gänget.

Henrik Matsson
Jobbat på Moramast sedan januari 2018
Försäljning, Moramast

Jag hade sökt jobb på flera ställen i Mora och hade fått ett jobb jag skulle börja på måndagen. Då ringde Henry från Moramast. Han ville att jag skulle komma och kolla in arbetsplatsen. Det slutade med att jag började här i stället den måndagen oktober 2002.

Andreas Grund
Jobbat på Moramast sedan 2002
Truckförare, Moramast

På gymnasiet gick jag gymnasielinjen Industri med bland annat Andreas Grund. Under skoltiden sommarjobbade jag hos Moramast två somrar, och när det var dags att söka jobb efter lumpen år 2002 kontaktade jag Moramast igen för att se om det fanns något jobb till mig. Det fanns det, och sedan dess har jag jobbat här.

Per Frostgard
Jobbat på Moramast sedan 2002
Svetsare, Moramast

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev

Med våra utskick får du inspiration och information direkt i din inbox.