Arenastaden, Solna

Ljus på vänner

Friends Arena är en arena som står upp för barn och deras rätt till ett liv fritt från mobbing och diskriminering. I Arenastaden, området runt arenan, står stolpar från Moramast och lyser upp vägen för alla besökare.

Friends Arena är en av världens största multiarenor sedan den invigdes år 2012. Det är även kanske en av världens snällaste arenor då Swedbank gav sin namnrättighet till Stiftelsen Friends. Med det blev arenan en manifestation mot mobbning och en symbol för det självklara: Att inget barn ska utsättas för mobbning och diskriminering.

När Arenastaden och arenan byggdes var det Moramast som levererade stolparna till ett av dåtidens största prestigeprojekt. Turerna var många, men det landade på lutande koniska stolpar med flera nivåer av armaturer, samt rakstolpar med kundanpassade armar.

Tio år senare har de sett många tusentals besökare passera för att se spektakulära framträdanden och idrottsevenemang. Och många fler lär det bli.

Lutande koniska stolpar från Moramast, utanför Friends Arena i Solna. Foto: Göran Assner.

Friends Arena är kanske en av världens snällaste arenor då Swedbank gav sin namnrättighet till Stiftelsen Friends. Foto: Göran Assner.

Jubileumslogotyp för Moramast, kransen runt logotypen är illustrerad av Lisa Kriga

Moramast 50 år

Denna artikel är en del i Moramasts 50-årsfirande! För att följa med i firandet kan du besöka vår samlingssida.

Kort fakta

Läs mer i artikel från vår första bok

I en artikel från 2012 kan du läsa om Sandra Edbergs samarbete med Moramast, bland annat gällande Arenastaden.

MM Coat

Varmförzinkade med MM Zink och rotlackerade med MM Coat.

Se fler projekt

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev

Med våra utskick får du inspiration och information direkt i din inbox.