Silver i Svenska Designpriset

Förra veckan var det äntligen dags för den framskjutna prisutdelningen, som hölls på distans. Och vi blev oerhört glada över att den knep en andraplats i kategorin Identitet – Grafisk identitet Hantverk!

Logotypen skulle spegla det moderna Moramast bättre, tydligt visa vad vi jobbar med samt vara stilrent och tydlig så att vi kan använda den på många olika sätt – bland annat på stolparna i sig. Johan Lionell på PCG Stockholm beskriver tanken bakom den idé som kom att bli det vinnande konceptet:

Tänk på den nästan meditativa känslan som repeterande lyktstolpar längs landsvägarna i Sverige kan ge. Det var den känslan som var utgångspunkt och inspirationen till denna nya symbol och logotyp.

Johan Lionell, Art Director på PCG Stockholm

Vi är väldigt nöjda över vår nya logotyp, och självklart väldigt glada och stolta över att ha vunnit silver!

Fler lokala bidrag

Förutom vårt silver så vann Morakniv guld för sin film om Morakniv Classic i Reklam – Rörlig bild/film, och Kola Productions var tillsammans med sin kund Svenska Tungdykargruppen nominerade i två kategorier: Bildkommunikation – Foto och Rörlig bild/film – Identitet. Kul att vi har en stark representation från Mora och Orsa!

Diplomet från Svenska Designpriset
PCG Stockholm och Moramast vann silver i Svenska Designpriset.

Om Svenska Designpriset

Svenska Designprisets logotyp

Svenska Designpriset är en tävling i design som är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och inom liknande kreativa områden. Den är indelad i 35 olika tävlingskategorier, samt Juryns pris, Årets Våghals och Årets Designer. Tävlingen arrangeras av Batteri Kommunikation AB.

Röstning skedde den 7-20 september 2020 på www.designpriset.se och det var dessa röster tillsammans med juryn som utsåg vinnarna. Vinnarna får guldmedalj och diplom under prisutdelningen. Deras bidrag publiceras även på hemsidan samt visas på vinnarutställningen i Stockholm, Göteborg och Malmö. Ett silverdiplom delas även ut till respektive kategori.

Senast uppdaterad: