Nyheter

Välkommen Ellinor – hållbarhetschef på Moramast

I måndags började Ellinor Sparby som hållbarhetschef hos oss. Här kan du läsa om vad hon gjort tidigare och vägen framåt.

Under det senaste året har vi intensifierat vårt fokus på hållbarhet. Vi har satt upp strategiska mål, diskuterat och planerat. Tagit små och stora steg framåt, förändrat och utvecklat.

En av de största sakerna är att vi nu äntligen anställt en hållbarhetschef. I måndags började Ellinor Sparby hos oss, något vi verkligen sett fram emot!

Jag tyckte mig se att det finns en tydlig och stark vilja att göra något på riktigt.

Ellinor Sparby, ny hållbarhetschef på Moramast, står ute på gården vid buntar med stolpar

Kemist med fokus på hållbarhet

Ellinor är utbildad kemist i grunden, men kommer liksom vår VD Björn närmast från Morakniv. På frågan varför hon sökte jobbet hos oss var svaret lika snabbt som självklart:

– Därför att min roll här har fokus på hållbarhet och jag tycker det är en extremt viktig fråga! Jag tyckte mig se att det finns en tydlig och stark vilja att göra något på riktigt, säger Ellinor.

Planen framåt

Då tjänsten är ny finns det ingen utstakad väg utan det är Ellinor själv som skapar den. Och även om detaljerna ännu är oklara är den grova planen ganska klar.

– Det finns ju tydliga hållbarhetsmål. Mitt första steg är att se vart vi står i förhållande till det målet. Efter det är det dags att hitta aktiviteter för att se till att vi tar oss dit, säger hon.

Hållbarhetsmålen Ellinor pratar om är inte publika – ännu. Men vi kommer att prata mer om dem framöver, var så säker. Vi kan i alla fall säga att de är ambitiösa och att motivationen är hög. Nu har vi dessutom nya muskler och ny energi i vår hållbarhetsresa där vi fortsätter sprida ljus i mörkret!

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev

Med våra utskick får du inspiration och information direkt i din inbox.