Nyheter

Välkommen Anders – ny ekonomichef på Moramast

I måndags började Anders Lassis som ny ekonomichef hos oss. Här kan du läsa om vad Anders gjort tidigare och vägen framåt.

Anders Lassis, ekonomichef, sitter i en soffa hos Moramast

Måndagen den 2 oktober välkomnade vi Anders Lassis som ny ekonomichef på Moramast. Han kommer närmast från mediebolaget Nordiske medier i Solna där han jobbade som ekonomichef.

Hemvändande civilekonom

Anders Lassis är uppväxt i Färnäs utanför Mora men för drygt nio år sedan flyttade han till Karlstad för att bli civilekonom. Efter studierna blev det flytt till Knivsta, och även om varken han eller sambon riktigt trivdes i storstaden Stockholm hade de egentligen inga planer på att flytta tillbaka till Mora – ännu. De pratade om ”någon gång i framtiden”. Men när hans sambo Tilde fick ett erbjudande om jobb i Mora följde några dagar med intensivt funderande och de beslöt sig till slut för att ta chansen.

Så var det dags för Anders att söka jobb. Och han visste vad han ville ha.

– Jag var kräsen! Jag ville jobba på ett företag som bidrar till något bra och som tar hand om människorna i organisationen. Dessutom ville jag ha ett jobb där jag kunde göra nytta, där jag kunde trivas och gärna inom industrin. När Moramasts annons dök upp kändes det som en bra match: vad jag ville mot vad jag kan tillföra. Och de fick väldigt bra vitsord när jag hörde mig för, vilket också spelade stor roll för mig i mitt val, säger Anders.

Jag ville jobba på ett företag som bidrar till något bra och som tar hand om människorna i organisationen.

Första tiden på Moramast

Nu har en vecka gått och schemat har minst sagt varit intensivt. Men det är just alla möten med människorna som Anders uppskattar mest så här långt.

– Första tiden är mitt mål att komma in i allt: få en förståelse och lära mig så mycket som möjligt av alla. Det finns väldigt mycket kompetens i företaget, så jag vill insupa så mycket som möjligt, säger han.

Vi hälsar Anders varmt välkommen och ser fram emot att få lära av varandra!

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev

Med våra utskick får du inspiration och information direkt i din inbox.