Nyheter

Stures brev

Sture tackar för sig som VD och berättar i detta brev om sina 43 år på Moramast och beslutet att lämna VD-posten.

Bästa samarbetspartner / kollega

Den 29 Mars 1976 påbörjade jag min anställning på Moramast, det är snart 43 år sedan. Jag började på företaget med att montera stolpar utomhus, så jobbade vi året runt och det kunde bli riktigt kallt. Min tjänst övergick så småningom till att vara truckförare, på den tiden var det inte frågan om man hade truckförarbevis och utbildning utan det var bara att sätta sig i trucken och börja köra.

Efter ett par år hamnade jag på försäljning, jag fick då ansvaret för försäljningen av vår hästtransport ”Dalavagnen” som vi börjat tillverka. Jag jobbade med den här produkten i över åtta år och det var en tuff men mycket lärorik period. När vi sedan sålde bort den produktionen så började jag med försäljning av belysnings stolpar.

Moramast såldes 1987 och familjeföretaget övergick i en annan ägarstruktur. Min far Stig Hökerud som grundade företaget 1973 gick i pension 31/12 1990 och jag hade tidigare fått frågan och erbjudandet att ta över som VD efter det. Efter ett par års ekonomistudier på distans tog jag över som VD den 1/1 1991.

Det var otroligt roligt, skrämmande, spännande och utmanande och jag bestämde mig tidigt för att bygga starka band med människor runt omkring mig, något som jag fortsatt med under hela min karriär.

Moramast är ett fantastiskt företag med otroligt kompetenta medarbetare och vänner, vi har mycket starka band med alla våra samarbetspartner och har byggt upp en företagskultur och varumärke som jag är otroligt stolt över.

Jag ser med stor ödmjukhet tillbaka på alla år som jag jobbat i företaget och på alla människor som kommit och passerat i mitt liv men framför allt på alla fantastiska människor som fortfarande finns runt mig.

Det finns naturligtvis mycket att berätta om min tid i företaget men jag nöjer mig med dom här orden och att jag är otroligt stolt över var Moramast befinner sig idag tack vare alla duktiga medarbetare.

Jag har nu bestämt mig för att lämna min post som VD för företaget och lämnar den posten någon gång under första halvåret 2019.

Man säger ju att ”man ska sluta när det är som roligast” och det är precis vad jag gör.

Tack alla för vad ni betytt för mig.

Sture

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev

Med våra utskick får du inspiration och information direkt i din inbox.