Arbetsprocess

Så tar vi fram en kundanpassad stolpe

Genom åren har vi gjort olika typer av specialstolpar för alla tänkbara ändamål och miljöer. Varje stolpe är unik och här berättar vi om den process vi går igenom för att ta fram en kundanpassad stolpe.

Vi har genom åren gjort olika typer av stolpar för alla tänkbara ändamål och miljöer, exempelvis perrongstolpar och stolpar för upphängning av vepor, linhängd armatur och kameror. Varje specialstolpe är unik och saknar därför E-nummer. (Du kan se ett urval av tidigare projekt i faktabanken eller via sidan Projekt.)

Idag har design blivit allt viktigare när ny belysning ska sättas upp. Det kan exempelvis finnas önskemål om en speciell arm, en speciallösning när det gäller infästning mot mark eller vägg eller när det gäller val av kulör som ska matcha armatur eller omgivning.

Steg 1

Förfrågan

Det första steget i processen mot en färdig kundanpassad stolpe är oftast att vi får en förfrågan från exempelvis en arkitekt eller konsult.

Steg 2

Förutsättningar

Om stolpen avviker från standard behöver vi reda på vilka förutsättningar vi har att jobba med. För att beräkna en stolpe behöver vi följande uppgifter av kunden:

  • Stolpens geografiska placering: kommun eller referensvindhastighet och terrängtyp
  • Lastens placering på stolpen: tyngd och vindyta
  • Övriga krav: luckor, fotplattor, ytbehandling osv.
  • Ett tips till dig som är grossist är att ha dessa i lager och sälja med stolparna på vintern!

Steg 3

Konstruktion

I nästa steg beräknar vi stolpen för att se att den klarar av att bära önskad last, samt att vi ritar upp stolpen i ett 3D-CAD program. Delvis för att få en produktionsritning, men även för att åskådliggöra utförandet.

Ibland kan nödvändiga justeringar behöva göras, vilket gör att slutprodukten i vissa detaljer kan skilja sig något från önskemålen, men vi gör allt vi kan för att tillgodose kundens önskemål vad gäller både utförande och funktion.

Steg 4

Produktion

När stolpen är konstruerad och godkänd av kund läggs en tillverkningsorder ut till någon av våra Europalicensierade svetsare i produktionshallen. Samtliga svetsare har en mycket god kompetens och besitter stor skicklighet oavsett om det gäller lagerproduktion av standardstolpar eller detaljsvetsning. Hos den totala produktionspersonalen vilar sammanlagt många år av erfarenhet, något som gör att inget jobb är för stort eller för litet för oss.

Oavsett om slutprodukten ska lackeras eller ej går allt gods sedan för att behandlas med MM Zink. Efter detta kan stolpen vid önskemål ytbehandlas ytterligare med MM Coat, MM ThermoCoat, MM PowderCoat eller MM WetCoat.

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev

Med våra utskick får du inspiration och information direkt i din inbox.