Nyheter

Humanitära initiativ till stöd för Ukraina

Vi är alla djupt chockade över den ryska invasionen av Ukraina, och oroade över de humanitära konsekvenserna. Våra tankar går till folket i Ukraina som nu står inför en oviss framtid. Vi, Saferoad Group, står med världen i att fördöma invasionen av Ukraina.

I ljuset av det eskalerande kriget har flera av våra företag i Polen och Rumänien, grannländer till Ukraina, initierat lokalt humanitärt stöd. Såsom boende, mat, första hjälpen-utrustning och donationer till lokala humanitära organisationer. Vi stödjer dessa initiativ och fortsätter att följa upp och se om det finns mer som kan göras lokalt.

Vi vill också ge vårt stöd till dem som fortfarande är i Ukraina, som står inför brist på mat, kläder och tak över huvudet. Vår donation kommer att ges till FN:s flyktingorgan (UNHCR) för att stödja den kontinuerliga humanitära insats de tillhandahåller.

Medkänsla och solidaritet är stöttepelaren i en tid som denna

Med team över hela Ukraina, och i grannländerna som tar emot flyktingar från Ukraina, tillhandahåller UNHCR skydd och humanitärt bistånd, inklusive nödskydd, reparationer av hem som skadats av beskjutning, akut kontanthjälp och skydd som psykologiskt stöd. Vinterhjälp tillhandahålls också för nödställda människor på flykt när temperaturen sjunker, såsom värmefiltar.

”Medkänsla och solidaritet är stöttepelaren i en tid som denna, och det är hjärtevärmande att se våra kollegor och deras familjer samlas för att erbjuda hjälp till dem som har tvingats fly kriget. Det visar tydligt att det är viktigt att stå tillsammans för folken i Ukraina i dessa svåra tider. Jag skulle vilja tacka alla våra kollegor, och i synnerhet de i Ukrainas grannländer, för den hjälp de nu ger”, säger Oscar Sandell, Chief Human Resources Officer i Saferoad Group.

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev

Med våra utskick får du inspiration och information direkt i din inbox.