Hållbarhet

Förmåner för våra anställda

Vi gör vårt bästa för att våra anställda ska må bra. Här hittar du några av de förmåner vi i dagsläget har för våra anställda – utöver ersättningsnivåer som ligger över snittet i regionen.

Friskvårdsbidrag

Generöst bidrag för rörelse

Vi vill att vår personal ska må bra, och vi är fast övertygade om att ens fysiska välmående är bra för hela människan – kropp som knopp. Därför har vi bland annat ett generöst friskvårdsbidrag som alla kan nyttja till av Skatteverket godkända aktiviteter: vi står för halva kostnaden, upp till 4 500 kr.

Populära sätt att nyttja bidraget på är bland annat gymkort, löpträning i grupp och yoga.

Svettas tillsammans

Moramast Sport och Fritidsklubb

Längdskidåkning är kanske inte helt otippat något som är ganska vanligt här i Mora. Även cykling, löpning och golf är populärt, men också mer udda sporter som dragkamp och dart finns representerat. Oavsett sport så händer det då och då att vi tränar eller gör lopp tillsammans, och sedan 2022 har vi även en egen klubb: Moramast Sport och Fritidsklubb.

Vi deltar även i en del välgörenhetslopp, som exempelvis Blodomloppet (bilden) och Spin of Hope.

Lopp för inspiration

Betalda startplatser

För många är det lättare att motivera sin träning om man har ett mål i sikte. Därför betalar vi startplatser i motionslopp för våra anställda – oavsett om det är på cykel, skidor eller till fots och oavsett distans.

Som en bonus är vi ibland flera från företaget som är med, och ibland drar vi med varandra. Inte minst i de olika loppen under Vasaloppsveckorna!

Välmående

Massage på jobbet

Varannan vecka erbjuds våra anställda massage på jobbet. En gång per månad på arbetstid för en mindre summa, en gång utanför till halva priset. Ett populärt inslag!

Dessutom står vi för 50% av kostnaden på förebyggande behandlingar, för exempelvis besök hos en naprapat.

Mat

Förenkla i vardagen

Vi ser till att det alltid finns exempelvis kaffe, te, frukt, hårdbröd och pålägg för alla anställda att äta av. Och har man glömt matlåda finns det även en full frys att plocka färdigmat från, vars kostnad dras från lönen för enkelhetens skull.

Då och då tycker vi även om att bjuda på lunch. Kanske grillat på sommaren, jultallrik eller smörgåstårta innan semestern?

Gemensamma aktiviteter

Äta middag och ha kul!

Efter många långa dagar tillsammans i verkstaden eller på kontoret är det skönt att få umgås helt kravlöst under avslappnade former. Inga stolpar att planera, bygga, sälja eller leverera. Bara ha kul!

Vi försöker få till någon gemensam kväll minst en gång per halvår, gärna oftare, med alla som vill på företaget. Då äter vi god mat och spelar exempelvis bowling.

Hälsokontroll och vaccinering

Följer upp och stöttar

Vartannat år har vi en större hälsokontroll med fokus på både fysiska tester och mentalt välmående. Exempel på tester som görs är blodtrycksmätning, blodprover för vanliga hälsomarkörer samt PSA-prov för de som vill och behöver.

Vi betalar även vaccinering mot TBE, influensa, covid (om/när det börjar kosta), bältros, HPV samt difteri och stelkramp.

Gott för samhället

Lämna blod på arbetstid

Vi vill inte bara våra anställdas bästa, utan vill även underlätta för dem att göra gott för andra.

Blodgivare behövs för att sjukvård ska kunna bedrivas. När medarbetare får möjlighet att ge blod på arbetstid är chansen större att det blir av. Tillsammans bidrar vi till att det finns blod till bland annat behandling av cancer, kroniska sjukdomar, operationer och förlossningar.

Mental hälsa

För psykiskt välmående

Det är inte bara kroppen som behöver tas om hand, även knoppen kan behöva hjälp på traven. Förutom samtalen under våra större hälsokontroller (läs mer ovan) erbjuder vi våra anställda samtalsterapi vid behov, tre gånger per person och år, hos Siljangruppen Arbetshälsa.

Inspiration

Längre resor

År 2014 reste vi till Prag, och i maj 2022 besökte vi Dublin. Där hade vi kul tillsammans och lärde känna varandra ännu bättre!

När nästa resa blir av, och vart vi åker då, är ännu inte bestämt. Men att det blir en det är säkert!

Valfrihet

Arbeta hemifrån

För de anställda som har en tjänst där det går finns det möjlighet att arbeta hemifrån upp till två dagar per vecka. Annars jobbar vår personal i våra lokaler på Vattugatan 11 i Mora, eller på Vattugatan 2 där vi också har produktionslokaler.

Benify Medarbetarportal

Vi använder medarbetarportalen Benify där våra anställda bland annat enkelt kan använda sitt friskvårdsbidrag, få rabatter på en mängd olika saker samt att de kan få opartisk hjälp med sitt pensionssparande.

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev

Med våra utskick får du inspiration och information direkt i din inbox.