Tips 1
Lackera alla komponenter vid samma tillfälle
Kulörer är en lurig komponent i designen av din stolpe, och det är svårt att få den exakt som i din design. Många faktorer – så som exempelvis lackeringsmetod, lackeringsanläggning och materialet som målas – påverkar nyansen.
När du då till exempel köper armar och stolpar från olika håll lackeras de troligen av olika företag, och kanske dessutom med olika lackmetoder. Risken är då stor att det blir nyansskillnader. Chansen att det blir rätt ökar betydligt om vi lackerar alla komponenter vid samma tillfälle.
Tips 2
Använd flexhuv på vintern
Ett problem som kan uppstå under årets kalla månader (och sådana har vi ju ganska gott om) är att huven som ska träs över stolpen blir kall, och därmed stel. Huven riskerar då att repa lacken på stolpen. Genom att använda en så kallad flexhuv, som är anpassad för (bland annat) koniska stolpar, minskar du risken för detta.
Till våra egna fundament för koniska stolpar ingår alltid flexhuv (med undantag för 7778578 och 7778579). När du inte använder en konisk stolpe kan du köpa flexhuven separat.
Tips 3
Skydda och hantera stolpen varsamt
Vi använder filtstrumpor vid leverans av pulverlackerade och vissa termoplastade stolpar, för att de inte ska skadas under transporten. Observera att strumporna är transportemballage och inte avsedda för långtidsförvaring, så se till att byta ut till en långvarig lösning om de ska förvaras och inte sättas upp direkt.
Du behöver även fortfarande tänka på att hantera stolpen varsamt vid leveranser och på arbetsplatsen för att undvika skador. Kanske en självklar punkt, men ack så viktig!
Håll dig uppdaterad
Nyhetsbrev
Med våra utskick får du inspiration och information direkt i din inbox.