Produktinformation

3 tips för hur du får och behåller en fin yta på stolpen

Det är inte alltid lätt att få – och behålla – en riktigt fin yta på stolpen. Här får du tre tips på saker att tänka på för att lyckas.

Vi frågade vår förre VD Sture Hökerud vilka problem kunder brukar ha gällande att få och behålla en fin yta på stolpen. Han svarade att det brukar uppstå problem med att täckhuvar blir stela och vassa på vintrarna, vilka då kan repa stolparna när de träs på. Lösningen på det problemet, och två andra tips gällande ytbehandlingar, hittar du här!

Tips 1

Lackera alla komponenter vid samma tillfälle

Kulörer är en lurig komponent i designen av din stolpe, och det är svårt att få den exakt som i din design. Många faktorer – så som exempelvis lackeringsmetod, lackeringsanläggning och materialet som målas – påverkar nyansen.

När du då till exempel köper armar och stolpar från olika håll lackeras de troligen av olika företag, och kanske dessutom med olika lackmetoder. Risken är då stor att det blir nyansskillnader. Chansen att det blir rätt ökar betydligt om vi lackerar alla komponenter vid samma tillfälle.

Tips 2

Använd flexhuv på vintern

Ett problem som kan uppstå under årets kalla månader (och sådana har vi ju ganska gott om) är att huven som ska träs över stolpen blir kall, och därmed stel. Huven riskerar då att repa lacken på stolpen. Genom att använda en så kallad flexhuv, som är anpassad för (bland annat) koniska stolpar, minskar du risken för detta.

Till våra egna fundament för koniska stolpar ingår alltid flexhuv (med undantag för 7778578 och 7778579). När du inte använder en konisk stolpe kan du köpa flexhuven separat.

  • Ett tips till dig som är grossist är att ha dessa i lager och sälja med stolparna på vintern!

Tips 3

Skydda och hantera stolpen varsamt

Vi använder filtstrumpor vid leverans av pulverlackerade och vissa termoplastade stolpar, för att de inte ska skadas under transporten. Observera att strumporna är transportemballage och inte avsedda för långtidsförvaring, så se till att byta ut till en långvarig lösning om de ska förvaras och inte sättas upp direkt.

Du behöver även fortfarande tänka på att hantera stolpen varsamt vid leveranser och på arbetsplatsen för att undvika skador. Kanske en självklar punkt, men ack så viktig!

Sammanfattning

Det kan tyckas vara små tips för att du ska få – och behålla – en fin yta på stolpen. Och kanske är de självklara. Men ibland är det de små sakerna som gör det. Följer du dessa råd så ökar chanserna att din stolpes fina yta håller sig fin under en längre tid!

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev

Med våra utskick får du inspiration och information direkt i din inbox.