Nyheter

Barnsupporter 2024

Barn och cancer hör inte ihop. Genom att fortsätta vara barnsupporter 2024 stöttar vi Barncancerfonden och hjälper till att hålla cancer borta från barn.

Varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer. Men det finns hopp. Tack vare forskning och effektivare behandlingsmetoder har utvecklingen gått framåt och i dag överlever 85 procent.

Men vi vill att alla barn som insjuknar i cancer ska överleva, och kunna leva ett gott och långt liv. För att nå dit fortsätter vi stötta Barncancerfonden genom att vara barnsupporter ännu ett år.

Minnéa

I årets julpaket, som är det första materialet för vårt nya år som barnsupporter, möter du sjuåriga Minnéa. Hon blev diagnosticerad med ALL, akut lymfatisk leukemi, i slutet av augusti 2022 och påbörjade då en drygt två år lång behandling. Idag är hon i underhållsfasen, vilket betyder att hon inte behöver åka in till sjukhuset lika ofta.

Minnéa, som både går på popkör och studsar studsmatta en gång i veckan, tycker om att pyssla, leka med kompisar och vara utomhus. Just nu är hon väldigt glad över att orka gå på fritids två dagar i veckan, vilket hon inte klarade av förra året, trots att hon så gärna ville.

Förra året var Minnéa inlagd för behandling strax innan jul. Det hon minns lite extra var hur hon kämpade med att ta sina tabletter, och att just den dagen när det var som jobbigast så började det snöa. Då kändes allt lite bättre.

I julklapp i år önskar sig Minnéa allra mest en egen videokamera. Hon brukar låna mammas och pappas mobiler och blir superglad över att få göra sina små klipp, men drömmen är att ha en helt egen kamera att filma med.

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev

Med våra utskick får du inspiration och information direkt i din inbox.