Nyheter

Barnsupporter 2023

Barn och cancer hör inte ihop. Genom att vara Barnsupporter 2023 stöttar vi Barncancerfonden och hjälper till att hålla cancer borta från barn.

Varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer. Men det finns hopp. Tack vare forskning och effektivare behandlingsmetoder har utvecklingen gått framåt och i dag överlever 85 procent.

Men vi vill att alla barn som insjuknar i cancer ska överleva, och kunna leva ett gott och långt liv. För att nå dit är vi än en gång med och stödjer Barncancerfonden genom att vara Barnsupporter 2023 – något vi är stolta över!

Alice

I bilden som används för Barnsupporter Företag 2023 möter du Alice, 2 år. Hon föddes med akut myeloisk leukemi, AML, vilket är väldigt ovanligt. Efter ungefär 6 månader var Alice färdigbehandlad, men då hon var så liten när hon behandlades har hon drabbats av en ovanlig typ av hjärtsvikt samt högt blodtryck i lungornas pulsådror.

På Barncancerfonden arbetar de hårt med att förebygga uppkomsten av sena komplikationer som hos Alice. Deras mål är att barn med cancer inte bara överlever, utan även får leva ett gott och långt liv efter sin behandling.

Tack vare alla givares hjälp kan de fortsätta att finansiera livsviktig forskning och ge stöd till drabbade familjer.

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev

Med våra utskick får du inspiration och information direkt i din inbox.