Arbetsprocess

Absorbentstolpen på Genomfart Mora

Arbetet med Genomfart Mora är i full gång sedan några år, och ännu är det en lång väg kvar. Men i natt blir det ett steg närmare slutmålet. Christian och Lisa var med när Absorbentstolpar monterades inför påsläpp av trafik på ny väg.

I går var vår säljare Christian Karlsson och vår marknadskommunikatör Lisa Kriga på studiebesök när Ovansiljans Elmän monterade upp Absorbentstolpar på nya delen av Vasagatan, mellan Noretbron och Resecentrum. Första delsträckan beräknas vara klar i sommar (2022), men redan i natt öppnas denna del upp för trafik.

Det var spanska Torrescamara som påbörjade arbetet med Genomfart Mora, men efter att de lade ner arbetet i juni 2021 tog till slut NCC över som entreprenör för delsträcka ett, från och med augusti 2021.

Ovansiljans Elmän var med som montörer både under Torrescamara och NCC. Oftast följer montörer med även vid byte av entreprenör. Nu monterar de sju dubbelarmade och sex enkelarmade Absorbentstolpar på sträckan som alltså ska öppnas upp i natt. Sedan blir det paus under Vasaloppet innan man fortsätter med arbetet att färdigställa delsträckan.

Det är värdefullt för oss att få göra dessa studiebesök för att se hur våra produkter monteras, få feedback direkt från montörerna och hjälpa till med den kunskap vi har. Vi är mycket tacksamma till Ovansiljans Elmän och NCC för att vi fick vara med och följa monteringen av dessa stolpar under gårdagen!

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev

Med våra utskick får du inspiration och information direkt i din inbox.