Om Moramast

Moramast AB grundades 1973 som ett familjeföretag och nu – 45 år senare – är vi såväl marknadsledande producenter av belysningsstolpar som rika på kunskap.

Hög kvalitet


Vår produktionsavdelning gör verklighet av dina idéer. Med många års erfarenhet i ryggen skapar de produkter med hög kvalitet.

Brett sortiment

Brett sortiment


Vi tillverkar och säljer ett brett och anpassningsbart sortiment av stolpar med tillbehör, för belysning och spänninstallationer i svenska utomhusmiljöer.

Hållbarhet

Hållbarhet


Vi tycker att långsiktig hållbarhet ä viktigt, oavsett om det handlar om miljön, våra produkter, vår personal eller relationer med exempelvis våra kunder.

Säkerhet

Säkerhet


Med vår unika branschspecifika kompetens arbetar vi aktivt för att skapa en säkrare trafikmiljö och tryggare offentliga utomhusmiljöer.

Vår vision

MAST: Modern, Attraktiv, Säker och Trygg

Vår vision är att alla Sveriges vägar, parker och torg är säkra, trygga och estetiska – dag som natt – tack vare våra produkter.

Vår mission

Vi sprider ljus i mörkret

Tack vare vår branschspecifika kunskap, och med hjälp av våra produkter, skapar vi säkrare trafikmiljöer och tryggare offentliga utomhusmiljöer genom att sprida ljus i mörkret.

Vår historia

När Moramast AB grundades som ett familjeföretag 1973 producerade vi endast varmförzinkade standardstolpar för den svenska marknaden. Efter att ha provat oss fram via hästsläp, plåtskåp och svarvar köptes vi 1992 upp av Gävle Galvan AB. Vi började då utveckla vårt sortiment med specialstolpar, nya ytbehandlingsmetoder och framför allt ”krockvänliga produkter”. Dessutom introducerade vi vår koncept ”Den vänliga vägen”.

Moramast ingick i Gävle Galvan-koncernen ända fram till november 2007 då vi köptes upp av Saferoad. Tillsammans jobbar vi för att vara den största aktören på den Europeiska marknaden för trafiksäkra lösningar i vägutrymmet.

I dag är Moramast marknadsledande producent av belysningsstolpar på den svenska marknaden, och har ett brett sortiment stolpar för såväl parker som vägar – och en massa annat.

Affärsidé

Moramast tillverkar och säljer ett brett och anpassningsbart sortiment av belysningsstolpar och spänninstallationer. Med vår unika branschspecifika kompetens ska vi aktivt bidra till en säkrare trafikmiljö och tryggare offentliga utomhusmiljöer. Detta gör vi på ett hållbart sätt – för miljön, våra produkter, vår personal och våra externa relationer.

Saferoad

Moramast är en del av Saferoad-koncernen. Saferoad är en ledande leverantör av trafiksäkerhetslösningar. Koncernen har över 70 års erfarenhet i branschen. Genom sin kombination av spetskompetens och marknadens bästa lösningar bidrar Saferoad till att rädda liv på vägen – oavsett om trafikanterna färdas till fots, med cykel eller bil.

Koncernen har 2 800 anställda i 20 länder och kan erbjuda en bred portfölj av produkter och tjänster; allt från vägräcken, belysningsstolpar och skyltar till möbler för offentlig miljö. Saferoad lägger stor vikt vid säkerhet, funktionalitet, livslängd och design på sina produkter och jobbar nära kunden för att kunna anpassa produkterna efter specifika önskemål.