Om Moramast

Moramast AB grundades 1973 som ett familjeföretag och nu – 45 år senare – är vi så väl marknadsledande producenter av belysningsstolpar som rika på kunskap.

När Moramast AB grundades som ett familjeföretag 1973 producerade vi endast varmförzinkade standardstolpar för den svenska marknaden. Efter att ha provat oss fram via hästsläp, plåtskåp och svarvar köptes vi 1992 upp av Gävle Galvan AB. Vi började då utveckla vårt sortiment med specialstolpar, nya ytbehandlingsmetoder och framför allt ”krockvänliga produkter”. Dessutom introducerade vi vår koncept ”Den vänliga vägen”.

Moramast ingick i Gävle Galvan-koncernen ända fram till november 2007vi köptes upp av SafeRoad. Tillsammans jobbar vi för att vara den största aktören på den Europeiska marknaden för trafiksäkra lösningar i vägutrymmet.

I dag är Moramast marknadsledande producenter av belysningsstolpar på den svenska marknaden, och har ett brett sortiment stolpar för så väl parker som vägar – och en massa annat.

Saferoad

Moramast är en del av Saferoad-koncernen. Saferoad är en ledande leverantör av trafiksäkerhetslösningar. Koncernen har över 70 års erfarenhet i branschen. Genom sin kombination av spetskompetens och marknadens bästa lösningar bidrar Saferoad till att rädda liv på vägen – oavsett om trafikanterna färdas till fots, med cykel eller bil.

Koncernen har 2 800 anställda i 20 länder och kan erbjuda en bred portfölj av produkter och tjänster; allt från vägräcken, belysningsstolpar och skyltar till möbler för offentlig miljö. Saferoad lägger stor vikt vid säkerhet, funktionalitet, livslängd och design på sina produkter och jobbar nära kunden för att kunna anpassa produkterna efter specifika önskemål.

Läs mer på Saferoads hemsida