Om Moramast

Moramast AB grundades 1973 som ett familjeföretag och nu – nästan 50 år senare – är vi såväl marknadsledande producenter av belysningsstolpar som rika på kunskap.

Vår historia

När Moramast AB grundades som ett familjeföretag 1973 producerade vi endast varmförzinkade standardstolpar för den svenska marknaden. Efter att ha provat oss fram via hästsläp, plåtskåp och svarvar köptes vi 1992 upp av Gävle Galvan AB. Vi började då utveckla vårt sortiment med specialstolpar, nya ytbehandlingsmetoder och framför allt eftergivliga produkter.

Moramast ingick i Gävle Galvan-koncernen ända fram till november 2007 då vi köptes upp av Saferoad. Tillsammans jobbar vi för att vara den största aktören på den Europeiska marknaden för trafiksäkra lösningar i vägutrymmet.

I dag är Moramast marknadsledande producent av belysningsstolpar på den svenska marknaden, och har ett brett sortiment stolpar för såväl parker som vägar – och en massa annat.

Affärsidé

Moramast tillverkar och säljer ett brett och anpassningsbart sortiment av belysningsstolpar och spänninstallationer. Med vår unika branschspecifika kompetens ska vi aktivt bidra till en säkrare trafikmiljö och tryggare offentliga utomhusmiljöer. Detta gör vi på ett hållbart sätt – för miljön, våra produkter, vår personal och våra externa relationer.

Ljusmålad bild. Vallastaden, Linköping.
Vår vision

MAST: Modern, Attraktiv, Säker och Trygg

Vår vision är att alla Sveriges vägar, parker och torg är säkra, trygga och estetiska – dag som natt – tack vare våra produkter.

Spännstolpar över Söderlyckan Skatepark i Lund.
Vår mission

Vi sprider ljus i mörkret

Tack vare vår branschspecifika kunskap, och med hjälp av våra produkter, skapar vi säkrare trafikmiljöer och tryggare offentliga utomhusmiljöer genom att sprida ljus i mörkret.

Moramast – en del av Saferoad Group

Saferoad Group är en av Europas ledande aktörer inom vägsäkerhet, med mer än 75 års erfarenhet inom branschen. Gruppen erbjuder ett brett utbud av innovativa och högkvalitativa produkter och lösningar anpassade för att bidra till ett säkrare liv på vägen och forma infrastrukturens framtid.

Saferoad Group sysselsätter 2500 experter i 13 länder.

För att läsa mer om hur Saferoad Group bidrar till säkrare vägar, besök www.saferoad.com.