En ljus historia

Om Moramast

Moramast AB grundades 1973 som ett familjeföretag och nu – 50 år senare – är vi såväl marknadsledande producenter av belysningsstolpar som rika på kunskap.

Sedan 1973

Vår historia

När Moramast AB grundades som ett familjeföretag 1973 producerade vi endast varmförzinkade standardstolpar för den svenska marknaden. Efter att ha provat oss fram via hästsläp, plåtskåp och svarvar köptes vi 1992 upp av Gävle Galvan AB. Vi började då utveckla vårt sortiment med specialstolpar, nya ytbehandlingsmetoder och framför allt eftergivliga produkter.

Moramast ingick i Gävle Galvan-koncernen ända fram till november 2007 då vi köptes upp av Saferoad. Tillsammans jobbar vi för att vara den största aktören på den Europeiska marknaden för trafiksäkra lösningar i vägutrymmet.

I dag är Moramast marknadsledande producenter av belysningsstolpar på den svenska marknaden, och har ett brett sortiment stolpar för både parker och vägar – och en massa annat.

Det här är Moramast

Få en snabb överblick i vår broschyr

Om du vill ha en snabb överblick över företaget – vilka vi är och vad vi har att erbjuda – så kan du läsa vår broschyr om Moramast här.

50

år i branschen

65 k

enheter/år

3 m

belysningsstolpar

50 +

anställda

Affärsidé

Moramast tillverkar och säljer ett brett och anpassningsbart sortiment av belysningsstolpar och spänninstallationer. Med vår unika branschspecifika kompetens bidrar vi aktivt till en säkrare trafikmiljö och tryggare offentliga utomhusmiljöer. Detta gör vi på ett hållbart sätt – för miljön, våra produkter, vår personal och våra externa relationer.

Vår vision

MAST: Modern, Attraktiv, Säker och Trygg

Vår vision är att alla Sveriges vägar, parker och torg är säkra, trygga och estetiska – dag som natt – tack vare våra produkter.

Vår mission

Vi sprider ljus i mörkret

Tack vare vår branschspecifika kunskap, och med hjälp av våra produkter, skapar vi säkrare trafikmiljöer och tryggare offentliga utomhusmiljöer genom att sprida ljus i mörkret.

#wearesaferoad

Moramast – en del av Saferoad Group

Saferoad Group är en av Europas ledande aktörer inom vägsäkerhet, med mer än 70 års erfarenhet inom branschen. Gruppen erbjuder ett brett utbud av innovativa och högkvalitativa produkter och lösningar anpassade för att bidra till ett säkrare liv på vägen och forma infrastrukturens framtid.

Saferoad Group sysselsätter 2500 experter i 13 länder. För att läsa mer om hur Saferoad Group bidrar till säkrare vägar, besök www.saferoad.com.

stars

"Moramast har kunniga, personliga och lösningsorienterade medarbetare."

Inga-Lill Abrahamsson
Teamledare, belysning

rejlers

stars

"Moramasts offerter återspeglar alltid vår förfrågan och vi får alltid svar till önskat datum. När något inte stämmer i förfrågan så får vi veta detta på en gång, eller så kontaktar Moramast konsulten."

Sascho Stojanovski
Offertstöd Utomhusbelysning Infraservice

ahlsell

stars

"Tackar för, som vanligt, bästa supporten!"

Eva Piispanen
Teknisk innesäljare, belysning

cardilogovit

Vad säger våra medarbetare?

Jag hade sökt jobb på flera ställen i Mora och hade fått ett jobb jag skulle börja på måndagen. Då ringde Henry från Moramast. Han ville att jag skulle komma och kolla in arbetsplatsen. Det slutade med att jag började här i stället den måndagen oktober 2001.

Andreas Grund
Truckförare, Moramast

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev

Med våra utskick får du inspiration och information direkt i din inbox.