En ljus historia

Om Moramast

Moramast AB grundades 1973 som ett familjeföretag och nu – 50 år senare – är vi såväl marknadsledande producenter av belysningsstolpar som rika på kunskap.

Vi skapar en ljus framtid med minimalt klimatavtryck

Vi har en vision om en hållbar värld där alla vägar, parker och torg är säkra, trygga och vackra. Vi har också målen att halvera vårt klimatavtryck till 2030, och att vara helt klimatneutrala år 2050.

Redan idag tillverkas våra belysningsstolpar av ca 90% återvunnet stål (det varierar något men är snittet för 2023). Vi jobbar även ständigt på att skapa lättare och mer hållbara konstruktioner, undvika spill och överdimensionering samt att nya material för fundamenten är inom räckhåll.

Våra belysningsstolpar utgör ryggraden i en belysningslösning och därutöver behöver vi samarbeta med likasinnade ”ljushuvuden” – armaturföretag, arkitekter, konsulter och beställare. Tillsammans kan vi skapa kreativa, estetiska belysningslösningar med minimal miljöpåverkan till ett rimligt pris.

Vi sprider ljus i mörkret.

Sedan 1973

Vår historia

När Moramast AB grundades som ett familjeföretag 1973 producerade vi endast varmförzinkade standardstolpar för den svenska marknaden. Efter att ha provat oss fram via hästsläp, plåtskåp och svarvar köptes vi 1992 upp av Gävle Galvan AB. Vi började då utveckla vårt sortiment med specialstolpar, nya ytbehandlingsmetoder och framför allt eftergivliga produkter.

Moramast ingick i Gävle Galvan-koncernen ända fram till november 2007 då vi köptes upp av Saferoad. Tillsammans jobbar vi för att vara den största aktören på den Europeiska marknaden för trafiksäkra lösningar i vägutrymmet.

I dag är Moramast marknadsledande producenter av belysningsstolpar på den svenska marknaden, och har ett brett sortiment stolpar för både parker och vägar – och en massa annat.

Det här är Moramast

Få en snabb överblick i vår broschyr

Om du vill ha en snabb överblick över företaget – vilka vi är och vad vi har att erbjuda – så kan du läsa vår broschyr om Moramast här.

50

år i branschen

65 k

enheter/år

3 m

belysningsstolpar

~50

anställda

#wearesaferoad

Moramast – en del av Saferoad Group

Saferoad Group är en av Europas ledande aktörer inom vägsäkerhet, med mer än 70 års erfarenhet inom branschen. Gruppen erbjuder ett brett utbud av innovativa och högkvalitativa produkter och lösningar anpassade för att bidra till ett säkrare liv på vägen och forma infrastrukturens framtid.

Saferoad Group sysselsätter 2500 experter i 13 länder. För att läsa mer om hur Saferoad Group bidrar till säkrare vägar, besök www.saferoad.com.

Vad säger våra medarbetare?

Jag hade sökt jobb på flera ställen i Mora och hade fått ett jobb jag skulle börja på måndagen. Då ringde Henry från Moramast. Han ville att jag skulle komma och kolla in arbetsplatsen. Det slutade med att jag började här i stället den måndagen oktober 2002.

Andreas Grund
Truckförare, Moramast

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev

Med våra utskick får du inspiration och information direkt i din inbox.