Med en ljus historia – för en ljus framtid

Om Moramast

Med en vision om en hållbar värld där alla vägar, parker och torg är säkra, trygga och vackra arbetar vi tillsammans för en ljus framtid.

Vi sprider ljus i mörkret

Du kanske inte tänker på dem, men mest troligt passerar du våra produkter dagligen. De senaste 50+ åren har vi på Moramast lyst upp din väg till jobbet, skolan och fotbollsträningen. Och det mesta av magin sker i Mora.

Här i Mora har vi naturen runt knuten och människorna nära. Vår personal är inte bara vår värdefullaste resurs, utan i många fall även våra vänner, grannar och träningskompisar.

Tillsammans har vi en samlad kunskap som vi använder för att sprida ljus i mörkret. Både genom att skapa produkter som bokstavligt talat gör just det, men även genom att dela med oss av vår kunskap.

För vår verksamhet handlar inte om att svetsa rör eller sälja stolpar. Den handlar om att bidra till ett bättre samhälle.

Tillsammans för en ljus framtid

Med målet netto-noll 2050, och halverade utsläpp till 2030 (jämfört med 2023), ger vi oss ut på en resa som är såväl inspirerande och spännande som nervös och skrämmande. För det är nu det svåra börjar: att förändras.

MEN! Om ingen gör något annorlunda kommer inget annorlunda att hända.

I vårt interna värdeord KRAFT står F för “Framåt tillsammans”. Och det är något som definitivt kommer krävas här. Att vi jobbar tillsammans. Och inte bara vi internt, utan i hela branschen.

Våra belysningsstolpar utgör ryggraden i en belysningslösning och därutöver behöver vi samarbeta med likasinnade ”ljushuvuden” – armaturföretag, arkitekter, konsulter och beställare.

Tillsammans skapar vi en ljus framtid.

Sedan 1973

Vår historia

När Moramast AB grundades som ett familjeföretag 1973 producerade vi endast varmförzinkade standardstolpar för den svenska marknaden. Efter att ha provat oss fram via hästsläp, plåtskåp och svarvar köptes vi 1992 upp av Gävle Galvan AB. Vi började då utveckla vårt sortiment med specialstolpar, nya ytbehandlingsmetoder och framför allt eftergivliga produkter.

Moramast ingick i Gävle Galvan-koncernen ända fram till november 2007 då vi köptes upp av Saferoad. Tillsammans jobbar vi för att vara den största aktören på den Europeiska marknaden för trafiksäkra lösningar i vägutrymmet.

I dag är Moramast marknadsledande producenter av belysningsstolpar på den svenska marknaden, och har ett brett sortiment stolpar för både parker och vägar – och en massa annat.

Det här är Moramast

Få en snabb överblick i vår broschyr

Om du vill ha en snabb överblick över företaget – vilka vi är och vad vi har att erbjuda – så kan du läsa vår broschyr om Moramast här.

50+

år i branschen

65 k

enheter/år

3 m

belysningsstolpar

~50

anställda

#wearesaferoad

Moramast – en del av Saferoad Group

Saferoad Group är en av Europas ledande aktörer inom vägsäkerhet, med mer än 70 års erfarenhet inom branschen. Gruppen erbjuder ett brett utbud av innovativa och högkvalitativa produkter och lösningar anpassade för att bidra till ett säkrare liv på vägen och forma infrastrukturens framtid.

Saferoad Group sysselsätter 2500 experter i 13 länder. För att läsa mer om hur Saferoad Group bidrar till säkrare vägar, besök www.saferoad.com.

Vad säger våra medarbetare?

Jag hade sökt jobb på flera ställen i Mora och hade fått ett jobb jag skulle börja på måndagen. Då ringde Henry från Moramast. Han ville att jag skulle komma och kolla in arbetsplatsen. Det slutade med att jag började här i stället den måndagen oktober 2002.

Andreas Grund
Truckförare, Moramast

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev

Med våra utskick får du inspiration och information direkt i din inbox.