På frågan om vad för problem som kunder ofta brukar ha gällande ytbehandlingar svarade vår VD Sture Hökerud att det brukar uppstå problem med att täckhuvar blir stela och vassa på vintrarna, vilka då kan repa stolparna när de träs på. Lösningen på det problemet, och två andra tips gällande ytbehandlingar, hittar du här!

1. Lackera alla komponenter vid samma tillfälle

Kulörer är en lurig komponent i designen av din stolpe, och det är svårt att få den exakt som i din design. Nyansen påverkas av många faktorer så som lackmetod, lackanläggning, materialet som målas etc.

Köper du då till exempel armar och stolpar från olika håll så att de lackeras av olika företag och kanske dessutom med olika lackmetoder är risken stor att det blir nyansskillnader. Chansen att det blir rätt ökar betydligt om vi lackerar alla komponenter vid samma tillfälle.

Så här ser färgprover på en och samma kulör (RAL 9007) ser ut hos tre olika leverantörer.
Så här ser färgprover på en och samma kulör (RAL 9007) ser ut hos tre olika leverantörer.

2. Använd flexhuv på vintern

Ett problem som kan uppstå under årets kalla månader (och sådana har vi ju ganska gott om) är att huven som ska träs över stolpen blir kall, och därmed stel, och då riskerar att repa lacken på stolpen. Genom att använda en huv som är anpassad för bland annat koniska stolpar, en så kallad flexhuv, minskar man risken för detta.

Beställer du våra egna fundament till den koniska stolpen så ingår alltid flexhuv (med undantag för 7778578 och 7778579). Använder du inte en konisk stolpe kan du köpa flexhuven separat.

Ett tips till dig som är grossist är att ha dessa i lager och sälja med stolparna på vintern!

3. Hantera stolpen varsamt

Vi har bytt emballage från plast till en filtstrumpa som är ett betydligt bättre alternativ än det tidigare. Man behöver dock fortfarande tänka på att hantera stolpen varsamt vid leveranser och på arbetsplatsen för att undvika skador.