Leta produkter baserat på egenskaper på sidan Hitta Standardprodukter

Alternativ 1: Leta på egenskaper

När du inte vet vilken produkt du ska ha, och inte vet exakta förutsättningarna, kan du gå in på Hitta standardprodukter.

Inne på sidan kan du

  • söka med fri text i sökrutan
  • gå direkt till en viss kategori
  • filtrera på de egenskaper som är aktuella för din produkt (och tar bort filtreringsalternativ genom att klicka på det igen).

Observera att när du söker med fritext måste sökordet bestå av minst 3 bokstäver, och sökmotorn söker inte på textsträngar i mitten av ord eller felaktigt mellanslag etc.

Funktionen Välj rätt standardstolpe

Alternativ 2: Leta enligt förutsättningar

När du inte vet vilken produkt du ska ha, men du vet de exakta förutsättningarna, kan du gå in på Välj rätt standardstolpe. Här fyller du i referensvind, terrängklass, väljer avtrappad eller konisk och fyller sedan i vilka egenskaper stolpen bör ha samt vad den ska tåla.

Observera dock att detta är en gammal funktion som vi ska ersätta. Vi uppdaterar de fel vi hittar i E-nummer och liknande, men det kan fortfarande finnas saker vi missat. Så dubbelkolla alltid fundamentsrekommendationer och belastningstabeller innan beställning. Enklast att göra det är att skriva in E-numret på den produkt som rekommenderas i sökfunktionen högst upp på sidan för att komma in på produkten, där all information finns.

Två produkter med samma E-nummer i namnen

Alternativ 3: Sök på E-nummer

När du vet exakt vad du ska ha är det snabbast att söka på E-numret, eller beteckningen för den delen (observera dock att det måste vara minst 3 bokstäver, och den söker inte på textsträngar i mitten av ord eller felaktigt mellanslag etc).

Skriv in E-numret i sökrutan högst upp på sidan (eller på sidan Hitta produkter) och klicka på förstoringsglaset. För de flesta produkterna kommer du direkt till produkten. Finns det flera alternativ i sökningen, exempelvis om ett E-nummer även är angett som rekommenderat fundament på en annan produkt, kommer du dock till ett sökresultat och får klicka in dig på rätt produkt.

Senast uppdaterad: