Användande av bilderna

För alla bilder i bildbanken, så väl som på övriga bilder på sajten, gäller följande om du vill använda dem:

  1. Kontakta oss så att vi vet vart våra bilder används (eller angiven fotograf för eventuellt tillstånd om det inte är vi).
  2. Om det är vi som är fotograf, ange fotograf i anslutning till bilden (se respektive bildbeskrivning). För andra fotografer gäller det ni kommer överens om.

Högupplöst version

Om du vill ha en högupplöst version av någon bild, oavsett om den har nedläggningslänk eller inte, får du kontakta fotografen som står i bildbeskrivningen med en förfrågan.

Det går att filtrera fram bilder i bildbanken

Filtrera bilder

Du kan filtrera listan med bilder genom att klicka på olika taggar (ser lite annorlunda ut än på bilden). Väljer du flera taggar är det bara bilder som har ALLA taggar som visas.

Bildinformation

Efter att ha filtrerat fram de bilder du vill se kan du klicka på en bild för att öppna upp den. Då ser det ut som på bilden, och du ser då information om bilden samt att du kan bläddra bland de aktiva bilderna.

När du har öppnat upp bilden kan du läsa bildinformationen med fakta så som bild-id, projekt och plats samt fotograf.

Ringer du oss med frågor om en bild, se till att ha antecknat vilket bild-ID det gäller. Bildens ID hittar du längst till vänster i bildtexten (“Bild-ID XXXX”).

Du kan även söka efter bilden på hemsidan genom att skriva in bildens ID i sökrutan högst upp på sajten och klicka Sök. Bilderna visas även inne på produkter inom samma kategori, efter renderingarna.

Senast uppdaterad: