Precis innan ansökningsperioden till Svenska Designpriset stängde i juni skickade Moramast in sin bok “En bok om belysningsstolpar 3.0” som bidrag i kategorin Information Print. Två månader senare kom beskedet att juryn valt att nominera bidraget. Nu är det upp till allmänheten att rösta på det bidrag som de tycker ska vinna.

Det var efter ett tips från kommunikationsbyrån PCG Stockholm som anmälan till tävlingen skickades in, och Moramast är stolta över att ha fört in belysningsstolparna i finrummet.

– En nominering till Svenska Designpriset är stort, säger Björn Åkerblom. I vår bok ger vi bland annat exempel på olika kundanpassade stolpar vi har gjort, vilket vi hoppas ska inspirera till fler spännande och kreativa stolpar framöver. Vi vill visa att säkerhet och funktion går utmärkt att kombinera med design och estetik.

En bok om belysningsstolpar 3.0
En bok om belysningsstolpar 3.0 som är nominerad till Svenska Designpriset

Den första upplagan av boken gjordes år 2013. PCG Stockholm tog fram koncept, design och innehåll tillsammans med Moramast. Två versioner senare har nu Moramast ökad kompetens inom företaget och har själva kunnat uppdatera och ta fram nytt innehåll. Samtidigt har PCG Stockholm funnits med och stöttat längs vägen.

– Det har varit otroligt lärorikt, och jag har haft ett starkt stöd från kollegor och PCG Stockholm i arbetet med boken, säger Lisa Kriga, marknadskommunikatör på Moramast.

Röstningen i kategorin sker den 2-8:e september på www.designpriset.se, och prisutdelningen sker den 17 oktober på Rondo, Liseberg, i Göteborg.

Designer: Lisa Kriga, Maria Luthelius (PCG Stockholm), Johan Larsson (PCG Stockholm), Johan Lionell (PCG Stockholm)

Text och research: Lisa Kriga, Maria Luthelius (PCG Stockholm)

Projektledare: Per Nyström (PCG Stockholm)

Fotograf (om ej annat är angivet): Kola Productions

Läs boken digitalt: https://moramast.se/en-bok-om-belysningsstolpar-3-0

Om Moramast

Moramast grundades 1973 och är specialister inom produktion, försäljning och administration av belysningsstolpar. De har ett brett sortiment av standardstolpar och stor kompetens inom konstruktion och produktion av kundanpassade stolpar. Företaget är baserat i Mora, Dalarna.

Informationsfilm om Moramast: https://youtu.be/TN6t_1PhZ6g

Om Svenska Designpriset

Svenska Designprisets logotyp

Svenska Designpriset är en tävling i design som är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och inom liknande kreativa områden. Den är indelad i kategorierna Redaktionell, Information, Identitet, Reklam, Digital, Bild och Event med vardera underkategorier. Sammanlagt blir det tjugosju olika tävlingskategorier, samt Juryns pris, Årets Våghals och Årets Designer. Tävlingen arrangeras av Batteri Kommunikation AB. 

Vinnarna av Svenska Designpriset får Guldmedaljen och diplomet Svenska Designpriset Guld under prisutdelningen. De vinnande bidragen publiceras på www.designpriset.se samt visas på deras vinnarutställning i Stockholm, Göteborg och Malmö. De delar även ut Silverdiplom av Svenska Designpriset till respektive kategori.

Kontaktinformation

För mer information, kontakta:

Lisa Kriga
Marknadskommunikatör, Moramast

E-post: lisa.kriga@moramast.se
Telefon: +46 (0)250 59 22 40
Mobil: +46 (0)70 38 920 99