Frågor & Svar

Varför passar inte luckorna på mina koniska stolpar?

Luckorna till koniska stolpar är individanpassade och passar alltså bara på de stolpar de är skurna ur. Man bör därför hålla koll på vilken lucka som hör vart när man monterar dessa.

På luckan står det ett nummer präglat som visar vart den hör hemma, samma nummer hittar du på märkplåten i stolpen.

Vad betyder alla bokstäver och siffror i benämningen?

Här är en förklaring över benämningen av specialstolpar.

Förklaring av benämning

Vart hittar jag…?

“Välj rätt stålstolpe”

Välj rätt stålstolpe heter nu Välj rätt standardstålstolpe och ligger under Produkter > Välj rätt standardstolpe.

Belastningstabellerna

Belastningstabeller hittar du som en egen vy på sidan Hitta produkter. Gå in på sidan (eller sök via sökformuläret i sidhuvudet), sök fram den eller de produkter du vill ha belastningstabell för och välj listvyn Jämför belastning (listikonen i mitten med pilar). Du kan sedan växla terrängklass genom att välja I, II eller III till vänster i tabellen.

Referensvindar

Du hittar sökfunktionen för referensvindar under Fakta > Referensvindar.

Prestandadeklarationerna

Vill du ha en prestandadeklaration söker du produktens E-nummer eller beteckning i sökformuläret högst upp på sidan eller på sidan Hitta produkter. Klicka på länken (Prestandadeklarationer eller en PDF-ikon beorende på vilken listvy som är vald) så tas du till dokumenten på produktsidan.

För kundanpassade produkter (inklusive spännstolpar), som ännu inte ligger inlagda i databasen, hittar du dokumenten på sidan Prestandadeklarationer special.

Fotplattor

Eftersom att fotplattor säljs tillsammans med en stolpe ligger informationen om fotplattorna i Faktabanken. Denna informationen kan användas vid beräkningar och dylikt.