Frågor & Svar

Allmän fråga

Varför passar inte luckorna på mina koniska stolpar?

Luckorna till koniska stolpar är individanpassade och passar alltså bara på de stolpar de är skurna ur. Man bör därför hålla koll på vilken lucka som hör vart när man monterar dessa.

På luckan står det ett nummer präglat som visar vart den hör hemma, samma nummer hittar du på märkplåten i stolpen.

Vad betyder alla bokstäver och siffror i benämningen?

Här är en förklaring över benämningen av specialstolpar.

Förklaring av benämning

Leveransfrågor

Hur ska jag reklamera fraktskador?

Vid leverans ska du tillsammans med föraren kontrollera att godset är oskadat och att antalet kolli överensstämmer med fraktsedeln. Vid transportskador/synliga skador på emballaget eller vid avsaknad av kolli ska du under leveranstillfället anmäla detta till föraren som gör en skriftlig notering på fraktsedeln eller i handdatorn.

Som kund bör du öppna förpackningen inom 7 dagar för att kontrollera varan.

Varför anger ni leveransvecka och inte dag?

Då godset vi skickar är skrymmande finns det inte alltid plats på bilarna den dagen vi bokar utan fraktbolaget kan bekräfta upphämtning en annan dag, därmed skriver vi leveransvecka istället för dag. Leveransveckan som anges på OE avser när godset lämnar oss.

Vart hittar jag...?

“Välj rätt stålstolpe”

Välj rätt stålstolpe heter nu Välj rätt standardstålstolpe och ligger under Produkter > Välj rätt standardstolpe.

Belastningstabellerna

Belastningstabeller hittar du som en egen vy på sidan Hitta produkter. Gå in på sidan (eller sök via sökformuläret i sidhuvudet), sök fram den eller de produkter du vill ha belastningstabell för och välj listvyn Jämför belastning (listikonen i mitten med pilar). Du kan sedan växla terrängklass genom att välja I, II eller III till vänster i tabellen.

Referensvindar

Du hittar sökfunktionen för referensvindar under Fakta > Referensvindar.

Prestandadeklarationerna

Vill du ha en prestandadeklaration söker du produktens E-nummer eller beteckning i sökformuläret högst upp på sidan eller på sidan Hitta produkter. Klicka på länken (Prestandadeklarationer eller en PDF-ikon beroende på vilken listvy som är vald) så tas du till dokumenten på produktsidan.

För kundanpassade produkter (inklusive spännstolpar), som ännu inte ligger inlagda i databasen, hittar du dokumenten på sidan Prestandadeklarationer special.

Fotplattor

Eftersom att fotplattor säljs tillsammans med en stolpe ligger informationen om fotplattorna i Faktabanken. Denna informationen kan användas vid beräkningar och dylikt.