Faktabank

Krav och råd för belysningsstolpar längs vägar

Senast uppdaterad:

Sveriges kommuner och landsting tar tillsammans med Trafikverket fram regler för vägars och gators utformning (VGU). Här tar vi upp vad som gäller för belysningsstolpar i dokumentet.

Skapa en glad och säker miljö med hjälp av medveten design

Senast uppdaterad:

Vi har länge pratat om att belysning handlar om mer än det uppenbara. Bokens nya kapitel Ljus och Trygghet baseras på en intervju med Marianne Lind och där kan du läsa mer om hur du kan göra för att skapa tryggare miljöer med hjälp av medveten design.

Så fungerar bildbanken

Senast uppdaterad:

På vår sajt har vi valt att fokusera mycket på bildmaterial. Vi har bland annat samlat en hel del bilder i bildbanken, och så visas de även på relaterade sidor och inlägg. Här berättar vi lite mer om hur bilderna fungerar, och du kan även se en kort film.

Prestandadeklarationer

Senast uppdaterad:

Enligt Bygg­produktförordningen EU 305/2011 ­bilaga 3 är vi skyldiga att upprätta en prestandadeklaration för varje produkt som vi tillhandahåller på ­marknaden. Här berättar vi mer om vad en prestandadeklaration är till för.

Belastningstabeller

Senast uppdaterad:

Du som har läst vår bok är bekant har sett våra belastningstabeller. I belastningstabellerna kan du leta upp stolpar utifrån vilken total vindyta och vikt det är på det du vill montera på din stolpe. Läs mer om detta här.

Hitta prestandadeklarationer

Senast uppdaterad:

I denna video berättar vi hur du hittar prestandadeklarationer för våra belysningsstolpar.

Olika listvyer på sidan Hitta produkter

Senast uppdaterad:

På sidan Hitta produkter finns det tre olika vyer att välja mellan: en enkel listvy, en belastningstabell och ett rutnät. I denna video berättar vi lite mer om de olika vyerna.