Faktabank

Krav och råd för belysningsstolpar längs vägar

Publicerad: 3 sep 2019

Sveriges kommuner och landsting tar tillsammans med Trafikverket fram regler för vägars och gators utformning (VGU). Här tar vi upp vad som gäller för belysningsstolpar i dokumentet.

Skapa en glad och säker miljö med hjälp av medveten design

Senast uppdaterad: 30 aug 2019

Vi har länge pratat om att belysning handlar om mer än det uppenbara. Bokens nya kapitel Ljus och Trygghet baseras på en intervju med Marianne Lind och där kan du läsa mer om hur du kan göra för att skapa tryggare miljöer med hjälp av medveten design.

Anläggnings­register och en gemensam struktur för information

Senast uppdaterad: 30 aug 2019

Vi har pratat med Anders Hedlund från Trafikkontoret som berättar mer om nyttan med ett anläggningsregister, arbetet med att göra detta mer strukturerat och arbetet med den nya tjänsten BrightPoint.

Så fungerar bildbanken

Senast uppdaterad: 30 aug 2019

På vår sajt har vi valt att fokusera mycket på bildmaterial. Vi har bland annat samlat en hel del bilder i bildbanken, och så visas de även på relaterade sidor och inlägg. Här berättar vi lite mer om hur bilderna fungerar, och du kan även se en kort film.

Prestandadeklarationer

Senast uppdaterad: 30 aug 2019

Enligt Bygg­produktförordningen EU 305/2011 ­bilaga 3 är vi skyldiga att upprätta en prestandadeklaration för varje produkt som vi tillhandahåller på ­marknaden. Här berättar vi mer om vad en prestandadeklaration är till för.

Belastningstabeller

Senast uppdaterad: 30 aug 2019

Du som har läst vår bok är bekant har sett våra belastningstabeller. I belastningstabellerna kan du leta upp stolpar utifrån vilken total vindyta och vikt det är på det du vill montera på din stolpe. Läs mer om detta här.

Hitta prestandadeklarationer

Senast uppdaterad: 30 aug 2019

I denna video berättar vi hur du hittar prestandadeklarationer för våra belysningsstolpar.

Olika listvyer på sidan Hitta produkter

Senast uppdaterad: 30 aug 2019

På sidan Hitta produkter finns det tre olika vyer att välja mellan: en enkel listvy, en belastningstabell och ett rutnät. I denna video berättar vi lite mer om de olika vyerna.

Spara produkter

Senast uppdaterad: 30 aug 2019

Du kan spara alla produkter du är intresserad av i en lista för att komma ihåg dem. I denna video visar vi hur det fungerar, och hur du sedan kan använda denna lista.