Fakta

CE-märkning

CE-märkningen är ett intyg på att vi har följt alla standarder och föreskrifter kring produkten. Här kan du läsa mer om denna märkning.

Fakta > Standarder

Vad är CE-märkning?

CE-märkningen är ett intyg på att vi har följt alla standarder och föreskrifter kring produkten, vilket alltså betyder att den är säker och att olika CE-märkta produkter kan jämföras med varandra då de uppfyller samma krav. Det är även ett handelsmärke som betyder att den får säljas fritt inom EU.

  • Ett intyg på att vi har följt alla standarder och föreskrifter kring produkten
  • Handelsmärke: får säljas fritt inom EU
  • Du hittar vår märkning innanför luckan och på insidan i botten av stolparna

Fakta > Standarder

Hur får man CE-märkning?

För många produkter räcker det att man fyller i en ”försäkran om överensstämmelse” där man som tillverkare försäkrar att varan överensstämmer med EU:s säkerhetskrav. Produkter som räknas som en riskfylld produkt, exempelvis belysningsstolpar, måste däremot granskas av ett oberoende tredjepartsbolag – så kallade anmälda organ – som avgör om den kan godkännas för CE-märkning. I vårt fall är det Inspecta som har den rollen.

En grund för CE-märkningen är prestandadeklarationen; ett dokument med information om produkten. Detta lägger vi bland annat ut på hemsidan och där hittar du bland annat de armaturvikter som stolpen klarar av i olika förhållanden.

  • Inspecta granskar om vi är godkända
  • Produkterna måste ha en prestandadeklaration

stars

"Moramast har kunniga, personliga och lösningsorienterade medarbetare."

Inga-Lill Abrahamsson
Teamledare, belysning

rejlers

stars

"Moramasts offerter återspeglar alltid vår förfrågan och vi får alltid svar till önskat datum. När något inte stämmer i förfrågan så får vi veta detta på en gång, eller så kontaktar Moramast konsulten."

Sascho Stojanovski
Offertstöd Utomhusbelysning Infraservice

ahlsell

stars

"Tackar för, som vanligt, bästa supporten!"

Eva Piispanen
Teknisk innesäljare, belysning

cardilogovit

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev

Med våra utskick får du inspiration och information direkt i din inbox.