Jump to main content

Elmässan 2017

Årets Elmässa blev två roliga och väldigt givande dagar. Många gäster besökte vår monter och många intressanta samtal fördes.

20 oktober 2017

På årets elmässa fokuserade vi främst på att visa våra ytbehandlingar. Att varmförzinka stålet skyddar det mot rost och gör att det håller länge. Men utöver varmförzinkningen kan vi också erbjuda lackering och plastning av våra stolpar.

Det finns fler värden i valet av lackering än vad man kanske kan tro. Lackeringen har inte bara betydelse för utseendet, utan förlänger också stolpens livslängd avsevärt.

Med hjälp av våra demostolpar visade vi i vår monter exempel på olika typer av lack. Vi vet att lacken på våra stolpar har mycket god vidhäftning. Med andra ord, den håller tätt mot luft och fukt som annars kan tränga in och få lacken att släppa. Dessutom har den mycket god UV-beständighet och tål lång tid i solen utan att blekas.

Belysningsstolpar lever i en tuff miljö, särskilt i vårt klimat där temperaturen och vädret skiftar mycket. Våra ytbehandlingar är testade i laboratoriemiljö för att kunna korrosivitetsklassas, de utsätts för salt och värme i accelererade tester för att simulera en lång tid utomhus. Visste du till exempel att hundkiss är otroligt frätande?

Just belysningsstolpar brukar vara extra utsatta för den typen av slitage. Därför visade vi under mässan också exempel på stolpar med rotlackering i korrosivitetsklass C5M på den nedre delen av stolpen.

Många gästade oss för frågor och funderingar. Vi är glada att vi kan vara till hjälp och att vi får chansen att vara en del av projekt i ett tidigt skede, för bästa möjliga kvalitet.

Moramast monter 2017

Relaterat