Go directly to Globalmenu Go directly to Submenu Go directly to Maincontent Go directly to Contactinfo
Globalmenu
Maincontent

Nyheter

Elmässan

Årets Elmässa blev två roliga och väldigt givande dagar. Många gäster besökte vår monter och många intressanta samtal fördes.

I år fokuserade vi främst på att visa våra ytbehandlingar. Att varmförzinka stålet skyddar det mot rost och gör att det håller länge. Men utöver varmförzinkningen kan vi också erbjuda lackering och plastning av våra stolpar. Det finns fler värden i valet av lackering än vad man kanske kan tro. Lackeringen har inte bara betydelse för utseendet, utan förlänger också stolpens livslängd avsevärt.

Med hjälp av våra demostolpar visade vi i vår monter exempel på olika typer av lack. Vi vet att lacken på våra stolpar har mycket god vidhäftning. Med andra ord, den håller tätt mot luft och fukt, som annars kan tränga in och få lacken att släppa. Dessutom har den mycket god UV-beständighet och tål lång tid i solen utan att blekas.

Belysningsstolpar lever i en tuff miljö, särskilt i vårt klimat där temperaturen och vädret skiftar mycket. Våra ytbehandlingar är testade i laboratoriemiljö för att kunna korrosivitetsklassas, de utsätts för salt och värme i accelererade tester för att simulera en lång tid utomhus. Visste du till exempel att hundkiss är otroligt frätande? Just belysningsstolpar brukar vara extra utsatta för den typen av slitage. Därför visade vi under mässan också exempel på stolpar med rotlackering i korrosivitetsklass C5M på den nedre delen av stolpen.

Många gästade oss för frågor och funderingar. Vi är glada att vi kan vara till hjälp och att vi får chansen att vara en del av projekt i ett tidigt skede, för bästa möjliga kvalitet.

Nu är vår lackering ännu mer miljövänlig

Kanske är det ett litet steg för oss, men ett stort steg mot en renare värld. Den senaste tiden har vi ytterligare förbättrat processen för våtlackering av våra stolpar. Det innebär att våtlackeringen nu innehåller minimalt med lösningsmedel. Termoplasten och pulverlacken är sedan tidigare helt fria från lösningsmedel och uppfyller Trafikverkets krav på BASTA-certifiering.

Vi är måna om att hålla hög standard på miljökvaliteten. Våra stolpar har lång livslängd, och vi vill att vår miljö får ännu längre. 

Moramast blir större

Vi växer, både till ytan och kompetensmässigt. Under hösten har vi anställt en ny kvalitetsansvarig och produktutvecklare. Andreas Karlsson kommer att ha ett övergripande ansvar för att det som produceras håller våra högst ställda mått och för att förbättra våra produkter så att de alltid håller högsta möjliga kvalitet.

I vinter kommer ytterligare nya medarbetare att börja hos oss och våra lokaler har helt enkelt blivit för små. Därför gör vi nu en utbyggnad på 100 kvadratmeter. Där ska bli plats för nyanställda och bättre plats för våra befintliga medarbetare. En luftigare arbetsplats ger en bättre arbetsmiljö och effektivare dagar. Vi ser verkligen fram emot att ha bygget färdigt!


Elmässan 2016

Elmässan är Nordens största mässa inom elinstallation, belysning & fiber. Moramast kommer närvara vid Elmässan 2016.

Välkommen till vår monter C:24.

Plats: Kistamässan, Stockholm
Datum och tid: 19-20 oktober, 9-17 (ons) och 9-16 (tors)

Nya Bultfundament

Under rubriken ”Produkter – standardutbud” -> ”Bultfundament” finner ni nu vår nya serie av E-nummersatta bultfundament passande till bl.a. våra koniska stolpar med fotplatta.”

Den nya bildbanken

Nu är vår bildbank tillgänglig för alla. Besök den gärna regelbundet, vi kommer kontinuerligt att lägga ut nya bilder på både gamla och nya objekt. Ni hittar länk till bildbanken längst ned i vänstra kolumnen alternativt här.

Information om CE-märkning


Moramast höjer nivån

Numera blästrar Moramast alla stolpar innan rotlackering som ett steg i att säkerställa vidhäftningen. Rotlackeringen från Moramast uppfyller dessutom den högsta korrosivitetsklassen, C5M A9.12 (hög). Detta innebär att de rotlackerade stolparna i än större utsträckning klarar tuffa miljöer såsom områden med hög föroreningsgrad, områden med hög fuktighet och områden med hög saltdeposition (t.ex. vintersaltade vägar och kustnära områden).

Välkommen att kontakta oss om ni har några frågor.

Globalmenu

Ytterligare en bok om belysningsstolpar

 En Bok om belysningsstolpar

Beställ boken här

Digital version 

Kontaktinfo

Kontor:
Vattugatan 11
792 36 MORA

Tlf:   +46 (0)250-59 20 90
Fax: +46 (0)250-59 20 99
info@moramast.se

 

Hitta till oss

Karta: Vattugatan